Zobrazeno 11 až 20 z celkem 127 článků.
1932_20230423_210741.jpg

Už jen jeden těžký krok. V baráži máme mečbol. Čtvrtý zápas již ve čtvrtek

Už jen jediný krok, byť ten bývá často nejtěžší. A-tým Kanonýrů zvládl v baráži o superligu dva domácí zápasy, v tom nedělním zvítězil opět 5:4, byť tentokrát už v 60 minutách a v sérii vede 2:1. V Karlových Varech má tak dva pokusy, aby si zajistil postup do nejvyšší soutěže. Čtvrtý zápas se hraje ve čtvrtek od 20 hodin, případný pátý v neděli od 16.

1931_20230422_210405.jpg

Zase prodloužení, ale tentokrát pro NÁS! Baráž je srovnaná

Při drtivé karlovarské power play ztratili vedení 4:1 a i druhý zápas baráže o superligu tak zamířil do prodloužení. V něm ale Kanonýři předvedli velkou psychickou sílu a gólem výtečného Vojtěcha Nováka rozhodli o své výhře 5:4. Série je tak srovnaná a v neděli od 18 hodin jeden z týmů zaútočí v hale BIOS na mečbol.

1930_20230421_100328.jpg

Domácí loučení se sezonou. Chceme v BIOSce končit vítězně, říká Přívara

Ať to dopadne o víkendu výsledkově jakkoliv, tak to v neděli pro Kanonýry bude domácí rozlučka se sezonou. Baráž o superligu by totiž případným čtvrtým i pátým zápasem pokračovala na konci dubna v Karlových Varech. „Chceme doma končit vítězně a vrátit sérii do Varů,“ říká odhodlaně kouč Kanonýrů Dušan Přívara. Po prvním smolném utkání vedou v baráži Vary, nicméně Kladno může doma sérii, která se hraje na tři výhry, obrátit. V sobotu i neděli se v BIOSce hraje tradičně od 18 hodin.

1929_20230418_154437.jpg

Na lavičce zraněný Pfaur trpěl, teď hraje a vypráví, v čem musí Kanonýři proti Varům přidat

Konec základní části a začátek play off sledoval coby marod jen ze střídačky a jistou bezmocí trpěl. Od posledního čtvrtfinále je Vojtěch Pfaur zpět na hřišti a během poutě k baráží o superligu přispěl týmu třemi góly. A vidět byl i v úvodním mači barážové série proti Karlovým Varům, který Kanonýři smolně prohráli v prodloužení. Teď o víkendu je ale doma čekají dva zápasy (sobota i neděle od 18 hodin) s možností skóre otočit. „Musíme být sebejistější do útoku a disciplinovanější do obrany,“ říká Pfaur pro klubový web.

1926_20230415_213342.jpg

První výhru v baráži urvaly Karlovy Vary v prodloužení

Co by to bylo za zápas Kanonýrů v Karlových Varech, kdyby nešel do prodloužení. Stalo se tak i v prvním barážovém duelu o superligu, avšak mělo pro Kladenské smutný konec. V 63. minutě ho totiž rozhodl svým čtvrtým gólem v utkání domácí kapitán Klápa, a tak po výhře 8:7 se Karlovy Vary ujímají vedení v sérii 1:0. Ta se příští víkend přesouvá do Kladna, kde se odehraje druhý a třetí zápas.

1925_20230414_111809.jpg

Můžeme jen získat, říká před baráží kouč Přívara

Je to skoro do roka a do dne. Poté, co Kanonýři loni v nervydrásající čtvrtfinálové sérii vypadli s Karlovými Vary a nasměrovali tak soupeře k jeho úspěšné cestě do superligy, se teď oba soupeři znovu setkávají. A to v baráži o nejvyšší soutěž. Vary ji budou hájit, Kladno se pokusí získat. Série, která se hraje na tři vítězné zápasy, startuje v sobotu od 19 hodin na západě Čech, po jediném utkání se pak příští víkend přesune do Kladna. „Můžeme jen získat a s tím do toho jdeme,“ říká v rozhovoru pro klubový web kouč Kanonýrů Dušan Přívara.

1924_20230413_112112.jpg

Začíná BARÁŽ. Kdy a kde Kanonýři s Karlovými Vary hrají?

Už v sobotu se rozjíždí závěrečná série sezony, která ale Kanonýry může povýšit na superligové. V Karlových Varech začíná prvním zápasem baráž o superligu. Znovu se hraje na tři vítězné zápasy, nicméně třeba oproti finále 1. ligy je jiný formát, program není (i kvůli nedělnímu superfinále) v takovém kvapíku a může se klidně natáhnout na tři dubnové víkendy. Však vzpomeňte, jak byla se stejným celkem vyrovnaná loňská čtvrtfinálová série. Jak a kdy se tedy baráž hraje?

1923_20230411_121332.jpg

Z kanceláře na hřiště. Marodka a syn donutili Riebauera ke comebacku

Rok a měsíc nehrál ostrý zápas, jen si střihl čtyři mače za kanonýrské béčko. Jenže když před pátečním třetím finálovým zápasem kouč Dušan Přívara smutně sčítal omluvenky churavějících hráčů, musel i generální manažer Ondřej Riebauer „do zbraně“. A tak zase naskočil za áčko, dal gól, užil si oslavu se synkem Eliášem, ale nakonec převážilo zklamání z prohraného utkání i celé finálové série. „Podstatou mého zapojení nebylo porazit Butchis, ale pomoct mladším klukům v takto důležitém zápase,“ říká Riebauer pro klubový web a rovněž prozrazuje, zda se objeví i v barážové sérii proti Karlovým Varům.

1922_20230408_184304.jpg

Smolný gól v prodloužení ukončil finále. Teď Kanonýry čeká baráž proti Varům

Ještě v polovině zápasu vedli Kanonýři o čtyři branky a drželi zápas pevně ve svých rukou. Pak ale pražští Butchis předvedli svou formu, s kterou téměř bez zaváhaní projeli celou základní část a play off, a dotáhli zápas do prodloužení. V něm nakonec A-tým inkasoval smolný gól, který znamená, že po prohře 5:6 ztratilo Kladno i celou finálovou sérii 0:3 na zápasy. A zatímco hosté si zajistili postup do superligy, Kanonýři se o nejvyšší soutěž budou ještě rvát v baráži proti Karlovým Varům.

1921_20230405_100014.jpg

Ve finále budeme bojovat do poslední chvíle, slibuje Bohuslávek

Prožívá teď intenzivní florbalové týdny. S Kanonýry bojuje o postup do superligy, na konci měsíce pak zase Jakub Bohuslávek s juniorskou reprezentací vyrazí na světový šampionát do Dánska, aby se tu pokusili dokonat zlatý hattrick. „O nominaci jsem nějaký čas dopředu věděl. Moc si toho vážím a jsem moc šťastný, že budu moct reprezentovat Česko na mistrovství světa,“ říká Bohuslávek pro web Kanonýrů. Ještě ale než mise v Dánsku začne, je před ním a jeho klubovými parťáky pouť za superligou.